USL restrânge dreptul de vot al românilor din străinătate

de FCD

| 0 Comentarii

Fundația Creștin-Democrată solicită Guvernului, Parlamentului și Președintelui interimar al României să nu încalce drepturile românilor din străinătate.

FCD este profund indignată de anunțul MAE cu privire la reducerea secțiilor de votare din străinătate: de la 294 la alegerile prezidențiale din 2009, la 150 pentru referendumul din 29 iulie.

După înlocuirea Avocatului Poporului, a șefilor celor două camere ale Parlamentului, încercarea de a limita puterile Curții Constituționale și după suspendarea președintelui României, guvernul USL încearcă să restrângă în mod abuziv drepturile democratice elementare ale cetățenilor români aflați în străinătate. FCD își exprimă profunda îngrijorare față de acest nou derapaj menit să împiedice desfășurarea în condiții de imparțialitate a referendumului privind demiterea președintelui. Vedem în această abordare a dreptului de vot al românilor din diaspora un gest de dispreț și umilire a milioane de conaționali, care reprezintă o parte legitimă a națiunii noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>