Un an de activitate a Fundației Creștin-Democrate

de Teodor Baconschi

| 0 Comentarii

Dragi prieteni,

În octombrie 2010 lansam la Ateneul român Fundația Creștin-Democrată. Vă mulțumesc pentru sprijin și vă trimit raportul primului nostru an de activitate.

Spuneam acum un an că dorim să captăm suflul unei ample mișcări populare de reînnoire a politicii de centru-dreapta în România, și nu am abdicat de la misiunea noastră în aceste vremuri de cumpănă.

Criza prin care trece Europa nu este doar economică sau financiară. Este în primul rând criza morală a unui continent împuținat și îmbătrânit demografic. Este criza morală a unei lumi care nu mai crede în valorile sale fondatoare și în instituțiile care de șase decenii încoace au asigurat pacea lumii libere. Este criza morală a unui mod de a face politică pe termen scurt, care a ignorat constant povara economică, ecologică sau etică pe care o lasă generațiilor viitoare. Este criza statului asistențial și a politicii electoraliste, care au arvunit viitorul sub dictatura imediatului.

Lumea noastră are nevoie de repere, de respect față de trecut și de responsabilitate față de viitor.

Trebuie să refacem pactul între generații, între politic și economic, între muncă și solidaritate. În vremuri de criză, avem nevoie de coeziune în jurul valorilor fondatoare: limbă, credință, cultură, națiune, Europa.

Avem nevoie de încredere, avem nevoie de entuziasm.

Vă reînnoiesc astăzi invitația de a fi alături de noi în încercarea de a imprima un suflet și un suflu nou dreptei populare din România!

Teodor Baconschi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>