Salut modificările aduse Statutului PDL la inițiativa Monicăi Macovei

de Teodor Baconschi

| 0 Comentarii

 Am intrat în politică acum o jumătate de an inspirat de principiile creștine ale cinstei, dreptății și responsabilității. Am ales PDL fiindcă este partidul cel mai apropiat de valorile de centru-dreapta cu care mă identific. Acest partid, care și-a asumat cu responsabilitate reforma Statului are însă, la rândul său, nevoie de o reformă morală, statutară și doctrinară.

Salut cu speranță acceptarea de către Comisia de modificare a statutului PDL a unui număr important de clauze de integritate propuse de Monica Macovei. Mă bucur că valorile reformatoare pe care le întruchipează mulți membri ai PDL găsesc ecou în rândul conducerii partidului. Sunt încrezător că propunerile reformiste vor căpăta valoare statutară și vor fi cu adevărat puse în practică.

Acțiunea tenace a Monicăi Macovei demonstrează că o politică bazată pe valori și principii sfârșește întotdeauna prin a se impune.

Acceptând exigențe etice mai înalte în selecția, promovarea sau sancționarea membrilor, PDL dovedește că a înțeles imperativul reformei interne ca garanție a credibilității în fața alegătorilor. Alături de prietenii și colegii mei Cristian Preda, Sever Voinescu, Monica Macovei voi continua la rândul meu eforturile de reformă doctrinară a singurului partid al dreptei românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>