Teodor Baconschi: Lucrez în Fundaţia Creştin-Democrată la o moţiune populară cuprinzătoare

de FCD

| 0 Comentarii

INTERVIU MEDIAFAX (2 MARTIE 2011)

Reporter: Cum comentaţi iniţiativa Macovei-Preda-Voinescu de introducere a unor clauze de disciplină mai riguroase în PDL ?

Teodor Baconschi: Am salutat deja introducerea unor clauze etice mai severe pentru selecţia, promovarea şi sancţionarea membrilor PDL. Am emis şi un comunicat în acest sens. În acest fel, PDL dă dovada că este un partid exigent cu sine, care nu face doar reforma statului, ci şi reforma internă: se confirmă faptul că PDL este în avangarda reformei politice.

Rep.: Ce spuneţi despre eliminarea clauzei de vechime în partid?

T.B.: Este o decizie care va potenţa competiţia internă pentru membrii de valoare ai partidului, intraţi mai recent în PDL. Cred că este un semnal bun dat de partid.

Rep.: Vă alăturaţi unei moţiuni a grupului Macovei-Preda-Voinescu?

T.B.: Din ce am citit, ar fi vorba de o moţiune liberal-conservatoare. După cum ştiţi, eu promovez valorile doctrinei creştin-democrate. Îmi propun să particip la o moţiune populară de largă respiraţie, în care valorile creştin-democrate să fie foarte bine reprezentate.

De altfel, împreună cu prietenii şi colaboratorii mei din Fundaţia Creştin-Democrată, redactăm deja capitole de inspiraţie creştin-democrată pentru o moţiune populară cuprinzătoare.

Rep.: De ce nu vă alăturaţi atunci moţiunii creştin-democrate anunţate de Sorin Frunzăverde?

T.B.: Nu a venit încă momentul înscrierii pe o listă. După cum am mai spus, lucrez însă la un document în care este expusă viziunea mea. Vom vedea ce produc şi ceilalţi colegi, şi sper ca partidul să câştige de pe urma acestei dezbateri.

Tot ce-mi doresc după acest congres este un partid popular, cu o identitate clară de centru-dreapta, în acord cu valorile europene şi cu principiile creştin-democrate, care stau la baza Partidului Popular European.

Rep.: Cristian Preda a afirmat că premierul Boc nu mai are energie să fie liderul partidului. Cum comentaţi?

T.B.: Sunt membru al Cabinetului Boc, şi pot să vă spun că eu îl văd pe premier des şi îl găsesc plin de energie.

Rep.: Vă menţineţi intenţia de a candida pentru un post de prim-vicepreşedinte?

T.B.: Este un proiect politic pe care-l menţin. Scopul meu principal este promovarea doctrinei creştin-democrate în PDL. În această etapă, vreau să mă concentrez asupra vieţii de partid, interacţiunii cu filialele partidului şi asupra redactării elementelor creştin-democrate ale unei moţiuni populare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>