Teodor Baconschi a inaugurat al doilea modul de cursuri FCD

de FCD

| 2 Comentarii

Președintele Fundației Creștin-Democrate, Teodor Baconschi, a inaugurat luni, 26 martie 2012, cel de-al doilea modul de cursuri pentru tinerii angajați politic, organizate de FCD în cooperare cu Fundația Hanns Seidel România. El le-a vorbit participanților despre importanța valorilor în politică și despre principalele repere ale doctrinei creștin-democrate. Astfel, Teodor Baconschi a evidențiat poziția generatoare de echilibru a democrației creștine pe spectrul politic. “Creștin-democrația se află la mijlocul tensiunii intelectuale între stânga, a cărei valoare cardinală este egalitatea, și dreapta, a cărei valoare cardinală este libertatea”, le-a spus președintele FCD tinerilor din public, pe care i-a avertizat totodată că egalitatea perfectă constituie un miraj, politicienii de dreapta pledând exclusiv pentru egalitatea în fața legii și a lui Dumnezeu. Teodor Baconschi a evocat în cadrul prelegerii sale centralitatea binelui comun ca obiectiv al politicii. “Binele comun reprezintă triumful negocierii raționale”, a explicat președintele Fundației Creștin-Democrate.


Referindu-se la viața politică din România, Teodor Baconschi a deplâns lipsa de încredere între cetățenii României, rezultată în urma regimului comunist. “Nimic nu se poate pune în logica binelui comun fără încredere. Trebuie să ne gândim la cum putem reinventa încrederea pierdută între concetățenii noștri”, a arătat președintele FCD. El și-a exprimat speranța că tinerii își vor însuși o cultură politică nouă, de un nivel superior celei persistente în viața publică românească din prezent, în care mulți politicienii și instituții de media setează o agendă artificială. “Toți dansează ritualic în jurul pretinsului subiect al zilei și țin poporul cu pâine și circ. Dacă vă veți crește însă nivelul de discernământ politic, veți pune bazele unei creații evolutive, noi, de oameni liberi, întrucât doar absența competențelor civice permite abuzul”, a spus Teodor Baconschi.
La  finalul prelegerii, președintele Fundației Creștin-Democrate s-a angajat într-un viu și deschis dialog cu studenții prezenți. Discuția a fost urmată de o prelegere a lui Radu Carp, profesor universitar la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, care a făcut o trecere în revistă a evoluției partidelor creștin-democrate din Europa.

2 comentarii despre „Teodor Baconschi a inaugurat al doilea modul de cursuri FCD

  1. Cred ca trebuie insistat avind ca motto spusele lui JFK “inainte de a te gindi ce face tara pt. tine gindes-te ce faci tu pt ea”.Spun asta pt ca comunismul a indoctrinat poporul cu ideea ca statul gindeste,le da loc de munca,casa,etc si ei nu trebuie decit sa asculte de PCR si activistii sai.Aceasta relatie a fost preluata de Iliescu si PSDR,PSD si exploatata.A doua idee e ce numesc eu HAIDUCEALA,in sensul ca cei care au bani trebuie sa dea,sa li se ia,nu e nici penal,rusinos ,etc daca un sarac mai ales muncitor ia ,inprumuta si nu mai da inapoi.Pe plan politic si legislativ e incurajata de impozitarea progresiva si impozitarea marilor averi.A treia idee si inchei e aceea ca ex clasa dictatoare cere locuri de munca dar,atentie, cele de dinainte de 89 si refuza sa lucreze la patron sub motiv ca nu e respectat ca om, dar e angajat ca lucrator si e firesc ca sa i se ceara sa nu fie obraznic,sa nu bea,sa nu stea de palavre,sa nu piarda timpul,etc.De fapt se vrea ca sa se continue sedintele de partid in care muncitorii infierau cu minie proletara moravurile burghezo-mosieresti ale inginerilor si sefilor care le cereau sa munceasca nu sa chiuleasca.Eu observ in calitatea mea de intreprinzator deci angajator toate acestea la pers. tinere 20-30 ani e drept cu stusii medii dar si la cei cu sup. ceace demonstreaza ca sechelele comunismului inca sunt prezente si se transmit ca o boala infectioasa cuprinzind un numar considerabil de tineri.

  2. Pingback: Ora Noua » Teodor Baconschi – Importanţa valorilor în politică şi ancorarea europeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>