S-a încheiat prima săptămână a cursului “Diplomație și relații internaționale”

de FCD

| 0 Comentarii

Peste 100 de tineri implicați politic și civic au participat în această săptămână la primele cinci prelegeri din cadrul cursului “Diplomație și relații internaționale”, organizat la Cluj de către Fundația Creștin-Democrată în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel România. Cinci seri consecutive, participanții s-au putut familiariza cu un vast spectru tematic, de la arta negocierilor între state la lungul drum al integrării europene și de la rolul Bisericii în diplomație la importanța memoriei în relațiile internaționale. Firul roșu al primei săptămâni l-a constituit legătura indisolubilă dintre o diplomație de succes și asumarea, în acțiunea politică, a valorilor fundamentale ce au construit Europa, subsumate obiectivului binelui comun.

Studenții, masteranzii și doctoranzii clujeni au avut ocazia să se angajeze într-un dialog viu și antrenant cu cei cinci lectori – Adrian Papahagi, vicepreședintele FCD, Mirel Bănică, cercetător la Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române, Radu Preda, director-fondator al Institutului Român de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale şi Inter-religioase din Cluj, Radu Carp, profesor universitar și secretar științific al Facultății de Științe Politice a Universității din București, și Vasile Pușcaș, profesor universitar și directorul Institutului de Studii Internaționale din Cluj, fost negociator-șef al României cu Uniunea Europeană. Întrebările participanților au trădat nu doar interesul real pentru teme de politică externă, ci aspirația acestora de a trăi într-o societate racordată la valorile europene, în care să primeze meritocrația și gândirea vizionară.

Cursul continuă săptămâna viitoare cu alte cinci prelegeri, susținute de Armand Goșu, Emil Hurezeanu, Mihnea Constantinescu, Horia-Roman Patapievici și Teodor Baconschi.

Programul de cursuri Diplomație și relații internaționale se înscrie în seria de acțiuni ale Fundației Creștin-Democrate dedicate formării unei noi generații a elitelor din România și urmărește să devină o constantă a spațiului academic autohton. La prelegerile de la Cluj din perioada 7 – 18 mai 2012 iau parte peste 100 de tineri, care vor obține la finalul cursului un certificat din partea Fundației Creștin-Democrate și Fundației Hanns Seidel România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>