Răzvan Bucuroiu, 21 de chipuri ale mărturisirii

de FCD

| 0 Comentarii

Suntem bucuroși să recomandăm un volum de interviuri realizat de Răzvan Bucuroiu, 21 de chipuri ale mărturisirii, publicat la editura Ponte.

Cartea conține o serie de interviuri cu membri ai laicatului Bisericii Ortodoxe Române realizate de Răzvan Bucuroiu în ultimii 20 de ani. Printre persoanele intervievate s-au numărat și membri ai Fundației Creștin-Democrate: Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Theodor Paleologu, Radu Carp, Bogdan Tătaru-Cazaban.

„Avem parte de un adevărat spectacol de frământare și luciditate religioasă, de soluții, dar și de viziuni aproape profetice, de curaj al introspecției, dar și de anumite dezamăgiri. Totul este în sensul gândirii și al laicatului în Biserica răsăriteană, laicat care a fost când la mare preț în ochii ierarhiei, când ignorat sau ostracizat cu bună-știință. Laicat organizat, la începutul anilor ’90, într-o faimoasă Conferință, apoi în numeroase fundații și asociații (unele extrem de eficiente și longevive), terminând cu AZEC – cea mai recentă încercare de a reuni laicatul formator de opinie în România.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>