1989-2011. Memorie, istorie și justiție

de FCD

| 0 Comentarii


A mai trecut un an de la Revoluția Română și nu cunoaștem încă tot adevărul în privința acestui episod major al istoriei recente.  Au fost condamnați generalii Stănculescu și Chițac, dar răspunsurile la marile întrebări nu au fost obținute.

Memoria Revoluției din 1989 este în prezent în pericol. Lipsa unor investigații legale concertate asupra evenimentelor din decembrie 1989, lipsa unor cercetări istorice sistematice asupra Revoluției Române și  tentativele de ocultare a semnificației doborârii comunismului de către români în acel an al miracolelor, practicate de diferite organizații și indivizi cu agende proprii, riscă să împieteze memoria celor care s-au sacrificat pentru libertate.

Revoluția Română trebuie comemorată și celebrată. Trebuie comemorați cei care s-au sacrificat pentru ca noi să trăim acum în libertate. Sacrificiul lor nu trebuie uitat niciodată, memoria eroilor nu trebuie întinată. A doua jumătate a lunii decembrie trebuie să fie un prilej de sărbatoare. După 50 de ani de totalitarism românii și-au dobândit în decembrie 1989 libertatea și și-au recâștigat demnitatea. Redobândirea libertății și a demnității merită sărbatorite, fiind fundamentale pentru orice națiune.

Adevărul despre Revoluție îl datorăm atât celor care au murit pentru libertate și demnitate în decembrie 1989, cât și celor care s-au născut după 1990. Generațiile care s-au născut după 1990 trebuie să afle că la Revoluție s-a luptat împotriva comunismului și s-a murit pentru demnitate și libertate. Dacă cei care nu au trăit evenimentele Revoluției din 1989 rețin aceste lucruri, atunci memoria Revoluției Române va fi salgardată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>