ICR nu trebuie să devină o centrală de propagandă, aflată sub control politic

de FCD

| 0 Comentarii

Fundația Creștin-Democrată condamnă inițiativa Guvernului de a plasa Institutul Cultural Român în subordinea Senatului, situație fără precedent în istoria acestei instituții.

Vedem în această decizie o ingerință în tradiția unei instituții care, sub conducerea domnului Horia-Roman Patapievici, a reușit să promoveze cultura română în mod compatibil cu așteptările publicului occidental și tendințele artistice și literare actuale. Această abordare a politicii culturale a dat autorilor, artiștilor plastici și muzicienilor români șansa de a își prezenta creațiile în marile capitale ale lumii și a conferit instituției un incontestabil prestigiu ca furnizor de evenimente culturale pe plan global.

Fundația Creștin-Democrată vede în noua formulă de control parlamentar o amenințare la adresa ICR. Institutul Cultural Român nu trebuie să devină o centrală de propagandă culturală, aflată sub control politic.

Succesul echipei conduse de domnul Horia-Roman Patapievici, care a pus ICR-ul pe harta institutelor culturale europene, riscă să fie anulat de o decizie adoptată în pripă, cu iz de răzbunare personală, care va dăuna imaginii României peste hotare.

Ne exprimăm speranța că actuala guvernare va înțelege că excelența și performanța instituțională nu au culoare politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>