FCD și HSS organizează grupul de lucru „Politici și teme sociale în viziune creștin-democrată”

de FCD

| 0 Comentarii

Astăzi, 17 ianuarie 2012, la sediul FCD a avut loc reuniunea constitutivă a grupului de lucru „Politici și teme sociale în viziune creștin-democrată”.

Una dintre cele mai nocive atitudini în politica românească a ultimelor două decenii constă în cultivarea unui așa-zis „pragmatism”, prezumat a fi superior „teoriei”. Ideile și viziunile, principiile și programele de societate nu au contat în exercitarea puterii într-o țară care tocmai datorită unei false ideologii, cea comunistă, era adusă la finele lui 1989 până la marginea prăpastiei. Așadar, în ciuda falimentului comunist cauzat de ruptura dintre propagandă și realitate, clasa politică din post-comunism a evitat consecvent confruntarea „teoriei” cu „practica”, perpetuând astfel deficitul de legitimitate al puterii, în ciuda noilor mecanisme democratice.

Este motivul pentru care, prin diferitele sale acțiuni din primul an de activitate, Fundația Creștin-Democrată a urmărit să promoveze în România cultura dialogului. Grupul de lucru „Politici și teme sociale în viziune creștin-democrată” se dorește un asemenea spațiu în care să se exprime cultura dialogului dintre teoreticieni și practicieni sociali, directori de opinie și analiști. Calitatea de membru în acest grup nu este legată de afilierea politică sau de alt fel, ceea ce contează fiind doar domeniile de expertiză.

Prima temă ce se află în dezbaterea grupului de lucru pentru următoarea perioadă este educația ca factor esențial în gândirea și concretizarea politicilor sociale. Dezbaterile se vor concretiza în documente de poziție.

Moderatorul grupului de lucru: Radu Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>