FCD condamnă abuzurile de la Ministerul Educației

de FCD

| 0 Comentarii

Fundația Creștin-Democrată își exprimă indignarea profundă față de dizolvarea Consiliului General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare prin Ordin al ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, cu o zi înainte de luarea în discuție a acuzațiilor de plagiat la adresa prim-ministrului României, Victor Ponta. Atitudinea ministrului interimar al Educației se înscrie într-o periculoasă serie de măsuri ce vizează subordonarea și politizarea completă a sistemului de învățământ superior din România, survenind după schimbarea integrală a componenței Consiliului Național de Etică. Acest nou atac la adresa libertății academice riscă totodată să submineze orice urmă de credibilitate a învățământului românesc pe plan extern.
Împiedicarea unei elucidări obiective a acuzațiilor de plagiat cu privire la teza de doctorat a premierului Victor Ponta dovedește că actuala guvernare este dispusă să recurgă la orice mijloace pentru a acoperi o fraudă de proporții, care sfidează performanțele obținute, cu un travaliu academic susținut, de mii de concetățeni de-ai noștri onești și competenți. Legitimarea fraudei riscă să îi împingă pe cei mai cinstiți dintre profesorii și cercetătorii români spre calea exilului, întrucât nu vor dori să fie asociați cu un mediu academic în care poziția și privilegiile înlocuiesc meritocrația.

FCD solicită ferm atât ministrului interimar al Educației, cât și guvernului în ansamblu, să asigure reintrarea în legalitate, să evite orice ingerință în activitatea Consiliului și să garanteze neutralitatea și imparțialitatea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>