FCD a sprijinit Centrul Social pentru Copii – Sf. Dimitrie

de FCD

| 0 Comentarii

În ajunul Sfintelor Sărbători de Crăciun, Fundația Creștin-Democrată a adus un zâmbet pe fețele copiilor de la Centrul de zi al Fundației Sf. Dimitrie din București. Bucuria copiilor a fost foarte mare la primirea darurilor. Copii ne-au spus poezii, ne-au povestit care sunt activitățile lor de la acest centru și au împărțit și membrilor FCD din bucuria lor de sărbătoare. O mică bucurie adusă acestor copii și zâmbetele lor sincere ne-au emoționat foarte mult.
De asemenea, acum, în pragul sărbătorilor de iarnă, FCD vă încurajează să sprijiniți acești copii prin vizita dvs. la centru. Ceea ce contează cu adevărat este bucuria acestor copii și speranța că de aceste sărbători vor zâmbi mai des.
Membrii și angajații Fundației Creștin-Democrate vă urează Un Crăciun Binecuvântat.DE CE UN CENTRU DE ZI?
.
Centrul de zi urmărește prevenirea excluderii sociale a copiilor și familiilor cu risc crescut de izolare sociala sau aflate în incapacitate de a oferi condiții minimale de subzistenta, creștere și educație, printr-un program de servicii educaționale, sociale, psihologice și medicale oferite în cadrul centrului.
Centrul de zi urmărește promovarea reabilitării bazate pe comunitate pentru copii aflați în dificultate și a familiilor marginalizate prin susținerea parteneriatului social ca modalitate de implicare activă și asumare a responsabilității sociale.
Centrul oferă copiilor din medii defavorizate condiții de educație si „control social” după orele de școală, pentru a-i feri în perioada cea mai vulnerabila de „atracțiile” străzii, de subcultura cartierelor, de invazia de prost gust, de incultura și lene intelectuala, care ar da mai târziu adultul fără apetit pentru muncă și abonat pe viață la asistență socială, la protecția Statului.


.PROGRAM
De luni pana vineri intre orele 9.00 si 18.00
Adresa: Str. Matei Basarab nr. 50, sector 3
.
BENEFICIARI
40 de copii și familiile acestora beneficiază de serviciile centrului de zi.
Caracteristicile grupului și implicit criteriile de selecție :
• lipsa resurselor materiale pentru părinți
• risc crescut de neglijență și abuz asupra copiilor
• lipsa unei locuințe adecvate
• risc pentru copii de a deveni copii ai străzii
• comportament pre-delicvent si tulburări de comportament
• abandon școlar și neparticiparea la activitățile școlare
• asistenta medicală deficitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>