FCD a inaugurat o nouă filială la Sighișoara

de FCD

| 0 Comentarii

Joi, 19 iulie 2012, Fundația Creștin-Democrată a inaugurat filiala FCD din Sighișoara, a doua reprezentanță a Fundației din Transilvania, după cea din Cluj. Evenimentul a avut loc într-un cadru festiv la sediul FCD-Sighișoara din Str. Zidul Cetății, Turnul Cizmarilor, monument istoric ce face parte din fortificațiile orașului medieval Sighișoara.

Președintele FCD, Teodor Baconschi, a declarat că inaugurarea noului sediu se înscrie în programul de extindere al FCD pe întreg teritoriul României, demarat prin inaugurarea, la 18 mai 2012, a filialei din Cluj. Teodor Baconschi i-a îndemnat pe reprezentanții FCD Sighișoara să fie activi și să elaboreze un plan de acțiuni pentru viitor, care să aibă drept reper binele comun. „În România este o sete uriașă de ceva nou. Noi trebuie să fim aproape de oamenii liberi, onești și cu viziune. Sper că filiala din Sighișoara va derula programe de promovare a culturii politice şi a valorilor creştin-democrate” a menționat președintele Fundației. Un prim proiect al filialei va fi o școală de vară pentru treizeci de tineri pe tema „Creștin-Democrație și responsabilitate socială” care se va desfășura în prima săptămână din septembrie a.c.

Reprezentantul legal al filialei din Sighişoara, dr. Petru Oprean, directorul spitalului de ingrijiri paliative Lukas Laslea, a declarat că va promova sigla FCD – inima. „Toate lucrurile trebuie trecute prin inimă, iar democrația trebuie practicată zi de zi, ca pe o credință. Vă îndemn să fim împreună, să promovăm valorile legate de solidaritate”, a chemat Petru Oprean. O altă prioritate menționată de președintele filialei vor fi proiectele sociale, care vizează, în special, reînființarea spitalelor bisericești.

Despre atragerea tinerilor în spațiul public a vorbit și prof. univ. Radu Carp, care a subliniat că și la Sighișoara este nevoie să fie organizate cursuri destinate lor.

 

Fundaţia Creştin-Democrată urmează să deschidă, în viitorul apropiat, filiale în Braşov, Mediaș, Arad şi în alte oraşe din țară și străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>