Doi la sută pentru FCD

de FCD

| 0 Comentarii

Dragi prieteni ai Fundației Creștin-Democrate,

 

Încă de la înființare, slujirea binelui comun a constituit comandamentul fundamental al Fundației Creștin-Democrate, prin promovarea valorilor ce au construit Europa, precum curajul civic, meritocrația, educația și familia, respectul pentru cultură, însuflețite de o sensibilitate creștină și de refuzul resemnării colective.

În cursul anului 2011, Fundația a desfășurat o amplă serie de acțiuni menite să contribuie la obiectivul nostru de a contura un proiect popular de societate, care – printr-un dialog mai strâns între decidenții politici, mediul de afaceri și elitele intelectuale – să capteze suflul tuturor forțelor reformatoare ce își asumă să contribuie la edificiul unei Românii moderne și europene.

Conferințele organizate de FCD au acoperit un larg spectru tematic, de la dezbateri doctrinare despre locul democrației creștine în politica românească și valorile sale fundamentale, până la subiecte de actualitate, precum noul Cod al muncii, rolul femeilor în viața publică sau viitorul Uniunii Europene. Totodată, Fundația a susținut proiecte de lege și inițitative civice care reflectă viziunea creștină asupra familiei și eticii vieții.

Fidelă obiectivului de a se angaja într-un firesc dialog cu zonele active din societate, Fundația a organizat o serie de întâlniri cu reprezentanți ai celor mai importante ONG-uri, cu manageri ai unor companii de succes din România și cu reprezentanți ai consorțiilor multinaționale, precum și cu jurnaliști, experți și formatori de opinie. Întrucât difuzarea valorilor creștin-democrate în rândul tinerilor a constituit de la bun început o prioritate, Fundația a continuat să ofere studenților, masteranzilor și doctoranzilor posibilitatea participării, pe baze exclusiv meritocratice, la seminarii și școli de vară, încurajându-i astfel pe cei ce vor forma elitele zilei de mâine să își dezvolte spiritul comunitar și atașamentul față de idealul unei societăți ale cărei repere să fie libertatea și responsabilitatea.

Fundația Creștin-Democrată nu i-a uitat pe cei mai vulnerabili dintre semenii noștrii, implicându-se într-o serie de acțiuni filantropice, precum oferirea unor cadouri pentru copii defavorizați sau sprijinirea unor asociații dedicate elevilor din familii nevoiașe.

Pe plan extern, activitatea credibilă și determinată a Fundației Creștin-Democrate, s-a concretizat prin semnarea de acorduri de cooperare cu Fundația Hanns Seidel, Fundația Konrad Adenauer, Academia Politică a Partidului Popular Austriac, Fundația Farefuturo și cu Fundația Tabaluga. Totodată, am beneficiat de sprijinul generos al Automobile Bavaria, în calitate de sponsor al evenimentelor noastre.

Am pornit în anul 2012 cu un ambițios plan de acțiuni, prin care Fundația își propune lărgirea paletei de evenimente, precum și intensificarea cooperării cu fundații de orientare creștin-democrată și populară, care să cimenteze racordarea noastră la rețeaua europeană a think-tank-urilor de centru-dreapta. Am demarat deja cursuri de formare pentru tineri, care vor fi inițiați în domeniul relațiilor internaționale și diplomației, în antreprenoriat și în doctrină creștin-democrată, beneficiind de prelegeri susținute de membrii și prietenii Fundației, garanți ai excelenței programului oferit. De asemenea, căutăm să fim prezenți în cât mai multe din orașele țării, prin organizarea de conferințe în colaborare cu parteneri locali, precum și prin fondarea unor cluburi creștin-democrate care să îi reunească pe cei mai reputați și mai activi oameni ai cetății, în încercarea de a crea, la nivel local, punți între elitele politice și administrative, oameni de afaceri și intelectuali.

Succesul nostru vi se datorează și Dumneavoastră. Ne-ați fost alături, încurajându-ne să ne asumăm un drum lung și anevoios, dar decisiv pentru ca România secolului al XXI-lea să fie o țară în care să primeze binele comun, valorile democratice și civismul altruist.

Asigurându-vă de devotamentul nostru, vă invităm să ne fiți alături în dezvoltarea proiectelor noastre prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit către Fundaţia Creștin-Democrată.

Iată datele care vor înlesni această contribuție:

- Formularul 230 completat cu datele Fundației, pe care vă rog să îl regăsiți în atașament;

- alternativ, în cazul în care realizaţi şi alte venituri înafara salariilor, puteţi completa doar Formularul 200, atașat, de asemenea, completat cu datele Fundaţiei.

Împreună cu o copie a fişei fiscale, puteţi depune unul dintre aceste formulare la administraţia fiscală la care sunteţi arondaţi domiciliar: http://www.anaf.ro/public/wps/portal/!ut/p/c1/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3gvY1PLEGczFzMP32ADAyMfPx93Z0sDQxMvY_2CbEdFALuIQrA!/.

Datele noastre sunt: CUI 27242456, cont: RO43BRDE445SV14676364450, Ag. Radu Beller a BRD.

 

Încredințându-vă de gratitudinea mea, rămân al Dumneavoastră, cu solidaritate,

Teodor Baconschi

 
Declarația 230 FCD

Declaratia 200 FCD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>