Comunicat FCD: USL-un pericol pentru democrație

de FCD

| 1 Comentariu

Fundația Creștin-Democrată denunță atacurile guvernării și majorității parlamentare USL împotriva statului de drept și avertizează opinia publică asupra riscului instaurării unui regim autoritar în România.

Asistăm astăzi la un brutal și sfidător asalt împotriva principalelor instituții care garantează respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, prin tentativa de revocare ilegală a Avocatului Poporului și atacurile fățișe împotriva Curții Constituționale.

Asistăm la o tentativă de uzurpare a funcțiilor de conducere ale celor două Camere ale Parlamentului și de transformare a Senatului și Camerei Deputaților în anexe ale Guvernului României, cu unica menire de a legitima dorința USL de anihilare a controlului democratic asupra Executivului.

Asistăm la acapararea brutală a televiziunii și radioului publice de către reprezentanți ai puterii, cu scopul vădit de a le transforma în instituții de propagandă și manipulare, încălcând dreptul cetățenilor la liberă informare.

Finalitatea acestor demersuri este limitarea democrației și transformarea statului român într-o feudă a liderilor USL.

De aceea, tragem un puternic semnal de alarmă și lansăm un apel tuturor celor cărora le pasă de viitorul României de a se mobiliza împotriva acestei veritabile tentative de lovitură de stat.

Un comentariu despre „Comunicat FCD: USL-un pericol pentru democrație

  1. USL a patentat in 2012 “lovitura de stat” efectuata cu votul Parlamentului si convocarea populatiei la referendum. Cu cei vreo 226 parlamentari participanti la lovitura de stat o putem rezolva usor cind se reintoarce Base, dar ce facem cu cei 8,5 mil de nemernici care au participat prin vot la lovitura de stat ? Mai ales ca dintre acestia, 7,5 mil, si mai ticalosi, si-au permis sa voteze pt suspendarea presedintelui reformator si democrat, care a facut atita bine tarii ? Avem destui procurori care sa-i ancheteze ? Sau mai importam anchetatori din Coreea de Nord si Burkina Fasso ? Asta ar fi o idee . Foarte bine ca procuratura a luat de la BEC listele celor care au votat, ca sa stim si noi cine si-a permis sa legitimeze prin vot lovitura de stat !!! Dar avem oare destule locuri la puscarie pt aceste milioane de pucisti ? Sa construim repede un penitenciar cu citeva milioane de locuri pt ca presedintele nostru drag a zis ca-i trimite la puscarie pe autorii si implicit participantii la lovitura de stat !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>