Teodor Baconschi și rock-starul german Peter Maffay lucrează împreună pentru binele copiilor maltratați

| 0 Comentarii

Teodor Baconschi, a participat în 9 iulie 2011, în calitate de invitat de onoare, la evenimentul de inaugurare a Centrului de Copii de la Roadeş (jud. Braşov), un proiect al Fundaţiei Peter Maffay România.

Cu această ocazie, Teodor Baconschi și Peter Maffay au semnat un acord de cooperare între Fundația Creștin-Democrată și Fundația Tabaluga, dedicat protecției drepturilor copiilor.

„Această iniţiativă este cu atât mai nobilă cu cât se adresează copiilor orfani, sau din familii nevoiaşe, dezintegrate. Prin dumneavoastră, domnule Maffay, prin toţi cei care au pus umărul la acest proiect, renaşte speranţa normalizării societăţii noastre” a ţinut să sublinieze Teodor Baconschi.
La rândul său, Peter Maffay a declarat: „Ceea ce se întâmplă aici stă mărturie despre voinţa celor mulţi de a îmbunătăţi situaţia copiilor dezavantajaţi social, de a le oferi un moment de recreaţie în destinul lor, un moment propice pentru a vindeca rănile şi a le da puterea să înfrunte acest destin. Faptul că acest proiect a căpătat susţinere din partea celor mai înalte instanţe politice, atât din România, cât şi din Germania, demonstrează că formularea „competenţă socială” nu e doar o vorbă goală”.
Artistul german Peter Maffay, originar din România, este preşedinte al fundaţiei omonime, cu activităţi în domeniul protecţiei drepturilor copilului. Fundaţia sa are în România o serie de proiecte vizând sprijinirea societăţii civile şi construirea de centre la standarde europene pentru copiii orfani şi defavorizaţi.
La Roadeş, Fundaţia Tabaluga a transformat fosta casă parohială a bisericii fortificate într-un loc în care copiii din sistemul instituţionalizat pot cunoaşte copii din ţări diferite, pentru a interacţiona, a-şi împărtăşi propria cultură şi a se bucura de viaţa la ţară.
FOTOCRONICĂ

Teodor Baconschi și Peter Maffay semnează acordul de cooperare între Fundația Creștin-Democrată și Fundația Tabaluga.
Bernd Neumann, ministrul federal al culturii din R. F. Germania, artistul Peter Maffay, Elena Udrea, ministrul dezvoltării și turismului, și Teodor Baconschi, ministrul afacerilor externe și președintele FCD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>