FCD a inaugurat prima filială în Transilvania

| 0 Comentarii

Vineri, 18 mai 2012, a avut loc în cadru festiv la hotelul City Plaza din Cluj inaugurarea oficială a filialei Fundaţiei Creştin-Democrate din capitala Transilvaniei. La eveniment au participat politicieni, universitari şi oameni de afaceri clujeni, precum şi cei peste 100 de tineri participanţi ai cursului “Diplomaţie şi relaţii internaţionale”, organizat în premieră la Cluj de FCD în cooperare cu Fundaţia Hanns Seidel România între 7 şi 18 mai.
 În deschiderea evenimentului, preşedintele FCD, Teodor Baconschi, a subliniat apartenenţa Transilvaniei la spaţiul valoric descris de creştin-democraţie. “Clujul se califică de la început pentru prima noastră filială, întrucât aici există, prin forţa istoriei şi a culturii locale, o sensibilitate deosebită pentru valorile creştin-democrate. Punem în centru binele comun, valorile legate de solidaritate, subsidiaritate şi libertate, astfel încât crezul nostru să capete o întrupare locală în inima Transilvaniei,” a declarat Teodor Baconschi.  Prezent la inaugurarea filialei FCD din Cluj, directorul general al Fundaţiei Hanns Seidel România, Klaus Sollfrank, şi-a exprimat aprecierea pentru eforturile FCD de a disemina valorile democraţiei în România, inclusiv prin încurajarea unei participări active a tinerilor în spaţiul public.
Filiala din Cluj reprezintă primul pas în demersul FCD de a se extinde la nivel naţional şi de a promova o legătură cât mai strânsă între decidenţii politici, societatea civilă, mediul academic şi oamenii de afaceri. Fundaţia Creştin-Democrată urmează să  deschidă, în viitorul apropiat, filiale în Braşov, Sighişoara şi alte oraşe ale ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>