Conferința FCD „Piața muncii în România: Competiție, eficiență, legalitate”

| 1 Comentariu

Fundația Creștin Democrată și Hans Seidel Stiftung a organizat marți 21 iunie în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din București conferința „Piața muncii în România: Competiție, eficiență, legalitate”. Evenimentul a fost sprijinit de Automobile Bavaria. Conferința a fost moderată de președintele Fundației Creștin-Democrate și ministrul de Externe al României, domnul Teodor Baconschi.

Invitați la eveniment au fost Sebastian Lăzăroiu (ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale), Sorina Placintă (senator PDL), Luca Serena (președinte Confindustria), Valeriu Nistor (președinte SOAR Management și membru al Fundației Creștin-Democrate), Christian Weident (Casa de avocatura Stalfort, specialist în dreptul muncii) și George Butunoiu (președinte al George Butunoiu Executive Search, specialist în resurse umane și membru al Fundației Creștin-Democrate). La acest eveniment a participat și Mihai Ionescu, președintele Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din Romania.

Discuțiile s-au concentrat asupra modalităților în care mediul de afaceri și statul român pot relaționa pentru dezvoltarea pieței muncii din țara noastră. Vorbitorii au subliniat efectele benefice ale implementării noului Cod al Muncii pentru economia românească, pentru angajați și angajatori.

Teodor Baconschi s-a pronunțat pentru echilibrarea raporturilor dintre angajat și angajator și o intervenție moderată a statului pe piața muncii și a remarcat că în România atât angajatorul cât și angajatul nu își îndeplinesc în mod consecvent obligațiile ce le revin față de stat.

Ministrul Muncii Sebastian Lăzăroiu a precizat că în urma adoptării noului Cod al Muncii au crescut numărul de contracte de muncă înregistrate oficial, dar a avertizat că reducerea cotei de asigurări sociale trebuie tratată cu prudență; orice decizie în acest sens trebuie să țină seama și de nivelul încasărilor la bugetul de stat.

Teodor Baconschi

Sebastian Lăzăroiu

Luca Serena

Valeriu Nistor

George Butunoiu

Sorina Plăcintă

Sebastian Lăzăroiu – ce ar trebui să facă Ministerul Muncii

Un comentariu despre „Conferința FCD „Piața muncii în România: Competiție, eficiență, legalitate”

  1. democratia este cam peste tot;cu exceptia fericita a chinei populare sipoate a jamahiriei populare[cat o mai dura si asta.crestinismul este mai putin raspandit ce ca este religia sarmanilor.caci negustorul are in inima castigul,ofiterul onoarea;care o mai are.profesorii au ca prima preocupare cun sa se manance unii pe altii.si sa-si plimbe cainii de apartament,ca u te mai pot i plimba PE TROTOAR DE RAATI DE CAINE.cLASA deM ijloc?TE CHEAMA L LA coktail si_ti daPEPSI SI APA MINERALA.LA SOCIAL-DEMOCRATI PRIMARUL SECT,5,NU-MI VINE CUM IL CHEAMA,ITI DA UN PAAR DE VIN SAU BARIN O BERE.CRESTINI DEMOCRATI SA TOT VOTEZI?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>