Adrian Papahagi a reprezentat FCD la Conferința anuală a Alianței Familiilor din România

| 0 Comentarii

Sâmbătă, 9 aprilie 2011, a avut loc la Cluj conferința anuală a Alianței Familiilor din România, cu tema “Familia Azi – Între Tradiție și Modernitate”.

Au intervenit, între alții, Pr. Matei Boilă (Forumul Civic Creștin), Titus Corlățean (senator PSD), Ana Zaborska (europarlamentar PPE, Slovacia), Pavel Horj (deputat PNL), Bogdan Stanciu (Pro Vita), Pat Fagan (Family Research Council, Washington, DC).

Fundația Creștin-Democrată a fost reprezentată de Adrian Papahagi, care a transmis participanților un mesaj din partea președintelui Teodor Baconschi și a ținut un discurs cu titlul: “Familia post-modernă, familie post-umană”.

Pornind de la ceea ce a numit “șapte -isme și tot atâtea maladii ale modernității” – individualismul, egalitarismul, raționalismul, progresismul, materialismul, relativismul și contractualismul -, Adrian Papahagi a argumentat că fundamentul modernității constă în “deturnarea unor principii creștine, secularizate în prealabil”. În câmpul de tensiune descris de aparenta opoziție dintre individualismul exacerbat și egalitarismul difuz se întâlnesc pozițiile ostile familiei tradiționale clamate atât în Manifestul Partidului Comunist cât și în viziunea libertariană, contractualistă. “Cele două fețe ale modernității pentru care Dumnezeu a devenit o ipoteză de lucru inutilă descriu o monedă care, oricum ai arunca-o, cade prost pentru familia tradițională”, susține Papahagi. Calea de mijloc este reprezentată de conservatorismul creștin-democrat, care se opune experimentelor faustice și ingineriilor sociale ce afectează până în ultimă fibră familia, procreerea, nașterea sau educația copiilor.

În acest sens, vicepreședintele FCD a descris obiectivele Fundației ca “încercare de a impune dreptei populare românești viziunea creștină de la care a uitat să se revendice atunci când aleșii săi propun în Parlament legi care favorizează prostituția, pornografia sau căsătoriile homosexuale.”

În finalul conferinței, a fost adoptată o Declarație, care va fi dată publicității de Alianța Familiilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>