Fundația Creștin-Democrată și Fundația Hanns Seidel au semnat un acord de colaborare

| 0 Comentarii

Astăzi, 13 aprilie 2011, Teodor Baconschi, președintele Fundației Creștin-Democrate (FCD) și Hans Zehetmair, președintele Fundației Hanns Seidel (HSS) au semnat la București un acord de colaborare între cele două organizații.

Hans Zehetmair a fost însoțit la sediul FCD de Christian Hegemer, directorul Institutului pentru Colaborare Internaţională HSS și de Klaus Sollfrank, director general HSS pentru România şi Republica Moldova. La discuția preliminară semnării acordului de colaborare au mai participat Adrian Papahagi, vicepreşedinte al FCD și Mihail Neamţu, director de programe FCD.

Cei doi președinți au subliniat devotamentul Fundațiilor pe care le conduc pentru identitatea creștină a Europei și pentru valorile centrale ale democrației: demnitatea ființei umane, libertatea responsabilă, solidaritatea și dreptatea. Acestea stau la căpătâiul inițiativelor comune asumate de Fundația Creștin-Democrată și Fundația Hanns Seidel.

Hans Zehetmair a salutat realizările Fundației Creștin-Democrate, exprimându-și încrederea în consolidarea dimensiunii sociale a creștinismului în spațiul public românesc.

Teodor Baconschi a mulțumit Președintelui Zehetmair pentru creditul moral acordat Fundației Creștin-Democrate prin semnarea acestui parteneriat. „Fundația noastră își asumă rolul de a transmite dreptei populare românești şi societăţii civile în general valorile în care credem. Avem un prim motiv de satisfacţie, dacă ne gândim că toate cele trei moțiuni concurente în cadrul competiției pentru șefia Partidului Democrat Liberal conţin puternice elemente creştin-democrate”, a adăugat Baconschi.

Ariile în care cele două Fundații s-au angajat să colaboreze sunt: formarea profesională a tinerilor politicieni; desfășurarea în comun de conferințe, reuniuni de specialitate, seminarii, ateliere de lucru sau școli de vară; sprijin în elaborarea de documente de poziție, sprijin pentru editarea de publicații și periodice; schimbul de publicaţii; sprijin pentru candidatura la burse; deplasări și stagii de studiu.

Hanns-Seidel-Stiftung este fundaţia Uniunii Creştin-Sociale din Bavaria.

FOTOGRAFII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>